De basis ligt

In april is hoveniersbedrijf Weverling in opdracht van ons begonnen met de aanleg van de basis van de tuin (gazon, verhardingen, plantenbakken, vijver, pergola’s, terrassen en bomen). Het is echt heel erg mooi aan het worden! De basis is intussen bijna klaar, we wachten nu nog op enkele aanpassingen die na de bouwvak uitgevoerd zullen worden.

Uiteindelijk heeft de aanleg meer tijd gekost dan verwacht, waardoor het seizoen voor het planten van begroeiing al voorbij is. Ook het warme weer en de aanhoudende droogte heeft er toe bijgedragen om te besluiten te wachten met het aanleggen van de verdere beplanting en het gazon. De bomen zijn wel al geplant, deze krijgen nu elke drie dagen water, maar ook zij hebben het zwaar.

Omdat de basis nu bijna klaar is, kunnen we starten om samen met enthousiaste buurtgenoten de tuin verder te verfraaien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: het aanleggen van een waterkringsysteem voor de bomen, muren verven, mozaïeken, vogelhuisjes ophangen, enz. En daar hebben we jullie voor nodig! Zo wordt het echt een tuin voor en door de buurtbewoners. De eerste klus dag zal plaats gaan vinden in de tweede helft van september. Als de exacte datum bekend is zullen wij deze rondsturen aan de mensen die zich hebben opgegeven als vrijwilliger, maar hou natuurlijk ook onze website en facebook pagina in de gaten!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *